DRU YOGA in Enschede

Vanuit je hart leven en je eigen stilte ervaren.

Kinder yoga en Ouder en Kind yoga

In een groep of individueel, met ouders en kinderen vanaf 6 jaar.
Om samen met je kind een aantal handreikingen te krijgen over een bepaald thema, zoals angst, woede, irritatie, concentratie, slapen en invloed van de omgeving.


Kinderen leren natuurlijk omgaan met het leven om hen heen. De eigen gezinssituatie is het grote voorbeeld. In de yoga les leren we hoe het in het algemeen zit met de energie in en om je heen. Hoe je krachtig staat en hoe je makkelijk met anderen om kan gaan zonder daar moe of boos van te worden.

Kinderen staan open om zichzelf te begrijpen. Daardoor kunnen ze makkelijk leren hoe ze met hun energie, emotie en gedachten kunnen omgaan.
We doen oefeningen waardoor je begrijpt hoe je denken bedoeld is. Dit in een praktische oefening zelf ervaren kan heel verhelderend zijn. (ook voor de ouders.)
We doen een heleboel leuke yoga houdingen, waarbij de achtergrond en het effect toegelicht wordt.
De krokodil is een oefening waarmee je emotie los kan laten. We leren ook waar emoties eigenlijk voor zijn bedoeld, dit gaat spelenderwijs met dat wat er in de les ontstaat.

Kinderen spiegelen hun ouders, dus de problemen van de ouders en de kinderen hebben een overeenkomst. Bij het lesgeven aan kinderen in de klas vond ik het jammer dat het geleerde thuis geen bodem had. Als een kind leert hoe het met emotie om kan gaan en de ouders kunnen dit niet, dan heeft het kind een grote voorbeeld functie. Daar is het plan ontstaan om de lessen aan te bieden en aan te passen aan ouders met hun kinderen.
Dus ouders: Kinderen hebben er hun hele leven profijt van, ouders ook.